От 2 дена имам 155-ца 1.8 8v маслото ми уж по думите на стария собственик е на 2500 км ама нещо ме съмнява та ... какво да и сложа?Като досега е карана с Моторекс 10/60 пълна синтетика а него го яде страшно бързо направо се плаша...нормално ли е?!?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какво масло да сложа?
Collapse
X
-
Ми колега за тази кола ти дават 10в40. А какво ще си сложиш ти си реши. Повечето колеги карата със Селения /аз лично съм със селения голд 10в40/.
Честито за придобивката и нека да те слуша многоAlfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
-
Дамм Ники е прав, по добро е , но ти си зависи и от стила на каране, това което тои ти казва е с 2-3 лева по скъпо от това с което съм аз на литър. И като цяло май е по добрия изборAlfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Ок момчета щтом Селения значи това ще сложа само ми кажете каде е това Т и Н кар?И имам и още 1 много важен за мен и за колата въпрос .... Прегрява чепелчето нещо (110 градуса) .... не иска да си влкючва перката и днес я вързах на късо да не изпържа нещо ... а иначе маркучите са меки незнам какво точно и има а и датчика и термостата незнам каде са още не съм се отриентирал... подскажете каде да гледам
Alfa Romeo 155 1.8 8V Twin Spark
Comment
-
Първоначално публикувано от HenryАбе лошо е изобщо че ми яде маслото ама май ще хвана да дойда тая вечер на ЕКО-то да може някой да даде по експертно мнение
а и разход 1л масло на 1000 км не трябва да те притеснява
пуши ли синьо?
меша ли дова с масло?Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Колега относно маслото сложи 10в40 полусинтетика, ама не 20к- ами как беше това за по износени двигатели че го забравих.
А за другия проблем - сега като си вързал перката охлажда лиАко не е вързана на колко градуса се включва, провери ли дали се отваря термостата - и на колко градуса
2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
тая вечер след като мина през Екото ще го "Сваря" и ще видя дали отваря... незнам на колко трябва да включва идея си нямам там където са реленцата имам 2 празни дупки за релета който незнам дали трябва да там ... тая кола я имам от 2 дни (вчера и днес) .... имам масло в казанчето със антифриза и то ДОВОЛНО КОЛИЧЕСТВО .... Не пуши от никаде ... Ама духа от двигателя сменяна и е гарнитура на главата щтото е "изпръцкала" при 1 път но не си е направил труда да изчисти системата от масларника и сега ще търся някаде да ми я обезмаслят и издухат... абе колата много ми харесва ама докато я постегна ще се видя в приключение
Alfa Romeo 155 1.8 8V Twin Spark
Comment
-
Първоначално публикувано от търтейтези духат от капачката за маслото
проблемът е ако духа от щеката
да не те плаша но масло във водата може да значи крива главаАlfa 164 Super 2.5TD
Comment
Comment