Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да сложа?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво масло да сложа?

От 2 дена имам 155-ца 1.8 8v маслото ми уж по думите на стария собственик е на 2500 км ама нещо ме съмнява та ... какво да и сложа?Като досега е карана с Моторекс 10/60 пълна синтетика а него го яде страшно бързо направо се плаша...нормално ли е?!?

Alfa Romeo 155 1.8 8V Twin Spark

Ми колега за тази кола ти дават 10в40. А какво ще си сложиш ти си реши. Повечето колеги карата със Селения /аз лично съм със селения голд 10в40/.
    Честито за придобивката и нека да те слуша много
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Лично аз ти препоръчвам да е Селения 20К 10V 40,продавад го в Т и Н кар и струва 10лв литъра.
      Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
      The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Дамм Ники е прав, по добро е , но ти си зависи и от стила на каране, това което тои ти казва е с 2-3 лева по скъпо от това с което съм аз на литър. И като цяло май е по добрия избор
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Ок момчета щтом Селения значи това ще сложа само ми кажете каде е това Т и Н кар?И имам и още 1 много важен за мен и за колата въпрос .... Прегрява чепелчето нещо (110 градуса) .... не иска да си влкючва перката и днес я вързах на късо да не изпържа нещо ... а иначе маркучите са меки незнам какво точно и има а и датчика и термостата незнам каде са още не съм се отриентирал... подскажете каде да гледам

Comment

Лошо е ако ти "яде" масло 10W60. То е по-температуроустойчиво и по гъсто от 10W40. Да не те отчайвам, ама ....
            Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Първоначално публикувано от ALFA33S16V
              Лошо е ако ти "яде" масло 10W60. То е по-температуроустойчиво и по гъсто от 10W40. Да не те отчайвам, ама ....
              и как реши че е по-гъсто?
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Абе лошо е изобщо че ми яде маслото ама май ще хвана да дойда тая вечер на ЕКО-то да може някой да даде по експертно мнение

Comment

Първоначално публикувано от Henry
                  Абе лошо е изобщо че ми яде маслото ама май ще хвана да дойда тая вечер на ЕКО-то да може някой да даде по експертно мнение
                  я първо провери за течове през семеринга на коляновия вал - омазнява се кожуха на ск кутия

а и разход 1л масло на 1000 км не трябва да те притеснява

пуши ли синьо?
                  меша ли дова с масло?

Comment

Колега относно маслото сложи 10в40 полусинтетика, ама не 20к- ами как беше това за по износени двигатели че го забравих.
                    А за другия проблем - сега като си вързал перката охлажда ли Ако не е вързана на колко градуса се включва, провери ли дали се отваря термостата - и на колко градуса
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

тая вечер след като мина през Екото ще го "Сваря" и ще видя дали отваря... незнам на колко трябва да включва идея си нямам там където са реленцата имам 2 празни дупки за релета който незнам дали трябва да там ... тая кола я имам от 2 дни (вчера и днес) .... имам масло в казанчето със антифриза и то ДОВОЛНО КОЛИЧЕСТВО .... Не пуши от никаде ... Ама духа от двигателя сменяна и е гарнитура на главата щтото е "изпръцкала" при 1 път но не си е направил труда да изчисти системата от масларника и сега ще търся някаде да ми я обезмаслят и издухат... абе колата много ми харесва ама докато я постегна ще се видя в приключение

Comment

тези духат от капачката за маслото
                        проблемът е ако духа от щеката

да не те плаша но масло във водата може да значи крива глава

Comment

а дано не си прав.... то ще се разбере след като я дам да я почистят и покарам малко...ако има пак лошо

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                            тези духат от капачката за маслото
                            проблемът е ако духа от щеката

да не те плаша но масло във водата може да значи крива глава
                            Дръвенио философ пак се обади! Духат,ако са мръднали леко у лево!
                            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от ALFA33S16V

За обучение се заплаща. Направи си труда да прочетеш малко
                              само да не си мерим прочетените книги

ама се си мисля че вискозитет и гъстота са различни неща

Comment

Working...
                              X